ZwemSurvival

Eerst kennismaken:

Na het behalen van het B-diploma of Easyswim-diploma mag uw kind komen kennismaken op zaterdagmorgen van 9.30-11.00 uur. Natuurlijk in zwemkleding want we gaan gelijk aan slag met zwemmen en plezier maken.  Tijdens de kennismaking bespreken we verder de mogelijkheden voor het behalen van het C-diploma en/of ZwemSurvival-diploma’s.

Bij zwemvereniging de Albatros kan uw kind de laatste stap maken in het ABC zwemmen. Inmiddels is uw kind stap voor stap vertrouwd geraakt met het water en heeft het de elementaire zwem(veiligheids)technieken geleerd. Bij Zwemschool Midden heeft uw kind het A en B diploma behaald of uw kind heeft de gemeentelijke zwemopleiding gedaan en daarmee het Easyswim-diploma behaald.

Bij Albatros kan uw kind met garantie het C-diploma halen tegen een vaste prijs. Afdeling Zwemsurvival van ZV De Albatros verzorgt de C-opleiding voor de bevordering van de zwemvaardigheid. Kort samengevat betekent dit, dat uw kind nog meer leert dan bij het A-, B-diploma en het een echt goede zwemmer wordt. Niet alleen de conditie van uw kind wordt beter, naast het C-diploma leert uw kind tevens andere zwemvaardigheden en is er de mogelijkheid om ook hier diploma’s in te behalen.

Uitleg C-diploma met garantie: Elke training bestaat uit het oefenen voor het C-diploma (45 min) en aansluitend een algemeen deel met de deelnemers van Zwemsurvival (45 min). In de algemene training komen specialisaties aanbod zoals bijvoorbeeld snorkelen, reddingszwemmen en bijzondere zwemslagen.

Garantie C-diploma: ZV Albatros geeft de garantie dat het lid het C-diploma behaalt bij een normale deelname. Indien een lid zakt bij het afzwemmen, dan mag het lid gratis herkansen.

Indien u kind op gaat voor het C-diploma zwemmen, dan is een tijdelijk lidmaatschap van ZV de Albatros voor de duur van het C-diploma zwemmen verplicht. Het lidmaatschap vervalt automatisch bij het halen van het C-diploma. De contributie voor het C-diploma zwemmen bedraagt € 275,- en wordt in 1 keer geïncasseerd bij de start van de training.

Indien het jeugdlid na het behalen van het C-diploma door wil gaan met ZwemSurvival wordt dit aangegeven aan de coördinator of trainer van ZwemSurvival. Het jeugdlid is dan de normale contributie ten behoeve van Zwemsurvival verschuldigd.

ZwemSurvival-diploma’s

ZwemSurvival

Bij deze diploma’s wordt er naast de zelfredzaamheid, ook aandacht besteed aan hoe een kind een vriendje/vriendinnetje het beste kan helpen om in een noodsituatie bij de kant te komen. Tijdens het afzwemmen zullen er verplichte en niet-verplichte onderdelen zijn, waarbij de kinderen zelf een keuze kunnen maken welke niet-verplichte oefeningen zij tijdens het afzwemmen willen gaan doen.

Deze serie bestaat uit:

 • A-diploma met Zwemsurvival   (Zelfredzaamheid)
 • B-diploma met Zwemsurvival   (Uitbreiden zelfredzaamheid, drijven met hulpmiddelen)
 • C- diploma met Zwemsurvival  (Vergroten uithoudingsvermogen, redden van vriendje/vriendinnetje)

Zwaardvis

Kennis maken met diverse zwem- en wedstrijdvormen zoals het aanleren van zwemslagen, keerpunten en zwemmend redden.

De Zwaardvis-serie bestaat uit:

 • Zwaardvis Brons
 • Zwaardvis Zilver
 • Zwaardvis Goud

 

Dolfijn

De Dolfijn-serie is ontworpen voor een noodsituatie, zoals bij het ongewild in het water raken bij bijvoorbeeld het om- of lekslaan van een boot, van een surfplank afvallen en kwijtraken etc. De uitvoering van deze oefening kan plaatsvinden in een zwembad of daar, waar veilig en onvervuild oppervlakte water is. Bij de afstandproeven mogen de kandidaten zich niet van de kant, of op enigerlei andere wijze, afzetten.

De dolfijn serie bestaat uit:

 • Dolfijn Brons
 • Dolfijn Zilver
 • Dolfijn Goud
 • Dolfijn Diamant

Snorkelen

Kennismaken met de basisprincipes van het snorkelen. Omgaan met de basisuitrusting alsmede aanleren van en controle over de snorkeltechnieken.

De Snorkel-serie bestaat uit:

 • Snorkeldiploma 1
 • Snorkeldiploma 2
 • Snorkeldiploma 3